.

Benvinguda al curs 2020-2021

 

Que és l’AMPA?

 

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) està formada per pares i mares de l’escola. És un motor per a la dinàmica escolar i té com a objectius participar i ajudar en el funcionament del centre i contribuir a l’assoliment de nivells òptims de qualitat en totes les activitats en què participen els nostres fills i filles.

 

Et convidem a participar, tenir un paper actiu en el projecte educatiu de l’escola, i conèixer de prop què fan els nostres fills i filles. La nostra associació és de caràcter obert i participatiu i està sempre oberta a noves incorporacions.La teva participació depèn del temps que vulguis i puguis dedicar: de forma puntual, sense adquirir responsabilitats permanents ni compromís de continuïtat, ajudant en aquelles tasques que et sigui possible regularment, col·laborant amb alguna comissió de treball, etc

 

Com ens organitzem?

 

Hi ha una Junta Directiva amb presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria. També hi ha diferents Comissions: festes, extraescolars, comunicació, , exteriors, Secció Esportiva Escolar i famílies, etc.

 

La Junta es troba un cop al mes  i totes les famílies,  estan convocades a una Assemblea General durant el curs, en la que és necessària la vostra presència per aprovar el pressupost anual i la liquidació de comptes, aprovar la gestió de la Junta, la proposta de quotes de l’any i fer les propostes que considereu oportunes.

 

Quines són les persones que formen la Junta en aquests moments?

 

Els càrrecs actuals de la Junta directiva estan ocupats per:

Presidència: Carmen Valero

Vicepresidència: Sandra Granero

Tresorer: Sandra Granero

Secretària: Leila Picón

Vocal: Eva Sanchez

 

 

Les comissions són grups de treball on pares i mares es coordinen per organitzar activitats i dur a terme tasques que donin suport al projecte de l’escola. Les comissions són obertes i qualsevol persona sòcia de l’AMPA pot formar-ne part.

Si estàs interessat en participar-hi, o bé en vols proposar una de nova, no dubtis en contactar amb nosaltres al telèfon 633 15 83( Mari) horari 16,45 a 17,30 de dilluns a divendres o enviant un e-mail a

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Comissió de festes

 

La comissió organitza les festes més destacades del calendari escolar com la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi o final de curs garantint el manteniment de les tradicions pròpies de l’escola i afavorint la relació entre les famílies i la cohesió de l’escola com a comunitat.

També s’està treballant perquè l’AMPA tingui més presència en les festes que s’organitzin en el nostre poble perquè així puguin gaudir els nostres fills i filles i en general, tota la família.

 

Comissió extraescolars

 

La comissió s’encarrega d’organitzar i gestionar les activitats extraescolars de l'escola per tal de complementar l'oferta escolar a nivell d'horaris i activitats educatives i esportives.

La Comissió d’Extraescolars vetlla perquè les activitats que s’ofereixen als alumnes després de les classes lectives siguin de qualitat, ofereixin oportunitats d’aprenentatge, autoconeixement i diversió als alumnes, responguin a les demandes i interessos de les famílies i s’ajustin als acords establerts en el Consell Escolar.

Fa el seguiment de les activitats extraescolars programades per l’any en curs, i organitza les activitats extraescolars per al curs vinent, tenint en compte principalment el seu valor pedagògic i les preferències de les famílies de l’escola.

 

Comissió comunicació

 

L'objectiu d'aquesta comissió és el de fer arribar als pares i mares la informació de les activitats de l'AMPA utilitzant uns canals de comunicació directes, atractius i interactius. A més, treballem per estimular la participació, continuada o puntual, de totes i tots els associats en el conjunt d'activitats escolars, amb l'objectiu de millorar l'educació i el benestar dels nostres fills i filles.

Una de les eines bàsiques de la comissió és la pàgina web, que pretenem que sigui funcional i dinàmica per afavorir la comunicació i l’intercanvi entre les famílies, l’AMPA i l’equip de mestres.

Dintre d’aquesta comissió hi ha el responsable de delegats que fa arribar les informacions generades pel centre i per l’AMPA a les diferents persones designades com a “delegades” dels grups-classe del centre, per tal que elles les difonguin als pares.

 

Menjador

 

L’escola compta amb menjador i cuina pròpia que són gestionats per l’AMPA. Aquesta comissió vetlla pel correcte funcionament d’aquest servei, així com de les activitats de lleure realitzades abans i després de l’àpat. També atén les diferents incidències que puguin generar-se en aquest espai i supervisa la qualitat dels menús mensuals.

Vetllem perquè el servei de cuina ofereixi uns menús sans, equilibrats i de qualitat, per tal que el servei sigui el més correcte possible, perquè el monitoratge que atén als nostres fills i filles segueixi el tarannà de l’escola i es responsabilitzi adequadament dels hàbits que han d’adquirir els escolars a l’hora de menjar, així com que tingui cura i s’ocupi del temps d’esbarjo i mantingui una comunicació fluida i continuada amb els mestres i la direcció de l’escola per tal que els conflictes que hi puguin haver es resolguin en l’entorn escolar i sota la coneixença dels tutors i tutores.

 

Comissió exteriors

 

Aquesta comissió s’ocupa de les relacions de l’AMPA amb tercers relacionats amb el món de l’educació.

En aquests moments hi ha relació i representació en:

FAPAC (Junta General),  FAPAC MIVO (Junta Territorial), Consell Escolar Municipal (CEM), Comissió de Garanties de Mollet (CGA), Comissió Operativa Pla Educatiu d’entorn de Mollet del Vallés i Coordinadora d’Ampes de Mollet.

 

 

 

Comissió d’Activitats Esportives PCEE

 

Les activitats Esportives PCEE són les activitats extraescolars vinculades al Projecte del Pla Català d’Esports a les escoles, on s’adscriu l’anomenada Secció Esportiva de l’AMPA, de la qual formen part dos membres de la Junta i el mestre d’educació física, coordinador del programa del PCEE a l’escola.

La Secció Esportiva Escolar de l’AMPA (SEE), farà possible el desenvolupament del programa, d’acord amb els objectius del projecte educatiu del centre. Decideix i organitza les activitats que s’acolliran al PCEE i que es duran a terme durant el curs.


El Pla es basa en una sèrie d'actuacions;

Creació de les Associacions Esportives Escolars als centres educatius, amb la participació activa de la comunitat educativa (equip directiu i AMPA), així com d'exalumnes o d'altres persones o entitats del barri.

Coordinació de les activitats, per mitjà d'un professor/a del centre educatiu, principalment d'Educació Física (amb incentius com la reducció horària i un complement econòmic).

Col·laboració entre el centre educatiu, l'ajuntament i el consell esportiu corresponent.

Dinamització per part dels líders del centre educatiu o del barri.

Oferta d'activitats físiques i esportives que responguin als interessos i demandes canviants dels nois i de les noies

L'objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars. Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecta, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,...)

 

 

 Ampa Cal Músic

Links d'interés

Enllaç web Blog Cal Músic

Enllaç web La Vostra Cuina

Enllac web FaPaC